headerphoto

Algemene Informatie:

De groepsleertherapie bestaat uit 25 groepssessies van 1,5 uur en staat daarmee gelijk aan 25 individuele sessies leertherapie.

De Leertherapie wordt gegeven op centrum Venwoude. Op Venwoude huren wij het verblijf en zijn wij te gast. Venwoude geeft zelf ook trainingen voor persoonlijke ontwikkeling en is ingesteld op het ontvangen van deelnemers voor diverse cursussen. De trainingen van Venwoude staan overigens verder los van de leertherapie. De leertherapie is een op zichzelf staande activiteit op het terrein. We starten vrijdagmorgen met het programma om 10u. Voorafgaand is de ontvangst vanaf 9u30 in de piramide op het terrein van Venwoude. In principe slaap je in een aparte slaapzaal bij de groepsruimte. Er zijn douches en sanitair. Indien je in de groepsruimte slaapt heb je een slaapzak of donsbed nodig met kussensloop, daarnaast handdoeken en toiletspullen. Het overnachten in de slaapzaal is in de prijs inbegrepen. Mocht je liever alleen slapen, dan kan je via kamers@venwoude.nl een eenpersoonskamer reserveren voor ongeveer 45 euro per nacht extra.

Tijdens de leertherapie wordt Willem Fonteijn geassisteerd door Sultana Fonteijn. Sultana zorgt voor de organisatie en ondersteunt het leertherapie proces. Zij zijn partners en geven deze leertherapie samen sinds februari 2008 (LT9). Sultana is mindfulnesstrainer en werkzaam in de revalidatiezorg als groepsbegeleider voor patiënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Gedurende de leertherapie kan je met allerlei vragen bij haar terecht.

Het programma wijst zich verder vanzelf. Belangrijk is dat jij je comfortabel voelt en je aandacht kan richten wat er in jou gebeurt. Zorg voor makkelijk zittende kleding en eventueel een omslagdoek. Er zijn voldoende meditatiekussens of stoeltjes aanwezig. Het is niet koud en de vloer is goed geïsoleerd. Toch kan het prettig zijn om een omslagdoek mee te nemen.

Een goede voorbereiding voor de leertherapie is de volgende oefening. Probeer de dag door je bewust te zijn van de houding, positie van je lichaam. Hoe je zit, staat of loopt. Waar je handen, armen en benen zich bevinden etc. Je hoeft je daarbij niet te forceren en zeker niet je best te doen. Breng wanneer je dat herinnert je aandacht naar de houding van je lichaam en ben je bewust van die houding. Je hoeft de houding niet te corrigeren, je hoeft je alleen maar bewust te zijn van de houding van je lichaam.